Hoogste punt

Hoogste punt!

Fier wappert de driekleur. Gelukkig geen bezem omdat ik gezorgd had voor gebak

Vandaag is het hoogste punt bereikt van ons huis. Opnieuw een mooie milestone in ons avontuur. We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om de HSB-elementen klaar te krijgen. We hadden gelukkig mooi weer zodat we goed konden opschieten. Bij het plaatsen van de topgevels kwam er toch nog een onweersbui over waardoor we na het plaatsen van de eerste topgevel de werkzaamheden moesten staken. Nadat de bui over was konden we weer verder en is het de hele dag droog gebleven. De weersvooruitzichten voor de komende dag zijn niet best, hopen dat het mee valt. 

De HSB-elementen zijn weer omhoog getild door de top truck van Verolme transport uit Nieuwe-Tonge. Ze kunnen met deze nieuwste aanwinst echt alles tillen. Wat een mooie truck!

Topgevel plaatsen met de top truck van Verolme

Het maken van het eerste deel van het dak ging snel. Morgen word de andere kant ook gedaan en komen er nog ankers in de gordingen. Als dat klaar is kunnen ook de onderste platen worden gemonteerd en komt de water-werende folie er op, daarna komt de goot. En als dat gebeurd is gaan de dakpannen er op. 

Zelf werk ik ook al enkele weken mee. Hier was alleen nog geen bewijs voor. Hierna het bewijs 😉 Ik ben hier een kantstuk aan het monteren. Deze balk houdt de gordingen op hun plaats, het is belangrijk dat het goed vast zit. Er komen ongeveer 30 schroeven in, 2 per gording. Er komen ook nog draadeinden in die gordingen. Alles bij elkaar zorgt er voor dat de kap geen kant meer op kan bij een zware storm en dat het ook een behoorlijke sneeuwlaag kan hebben.  

(Morgen een foto-galerij met meer foto's van vandaag) 

2 comments

Geef een reactie