Energie neutraal

Het was even stil maar nu weer eens een blog bericht.

Enkele foto’s van ons huis in de sneeuw.

Na dat we in mei 2020 in ons huis zijn getrokken, heeft het weer al vele gezichten laten zien en hebben we kunnen ervaren hoe het is om in een huis te wonen waar geen gas is om te verwarmen en te koken. Ons huis is op een zogenaamd gasloos perceel gebouwd. Daarom moet alles op elektrisch dat klinkt duur maar dat valt tot op heden erg mee. We koken op inductie en verwarmen met infrarood, dit doen we met de vloerverwarming in de hoofdverblijfruimtes en op de slaapkamers met panelen. (meer informatie vind je https://www.speedheat.nl ) Het huis is goed geïsoleerd en de apparatuur voor het verwarmen e.d. is energiezuinig met een A+++ label. Dat geldt ook voor de ramen en de isolatiematerialen die toegepast zijn. We hebben 22 zonnepanelen die 6,6 kWp kunnen opwekken dat is op een zonnige dag al snel een vermogen van 5,5 kW of meer, dat is zo veel dat we quitte draaien met het verbruik en zelfs nog overhouden, dus leveren aan het energiebedrijf. Op een zonnige dag in februari met een temperatuur onder nul is het door de grote ramen en goede isolatie zelfs mogelijk om de verwarming uit te schakelen.

5 comments

  1. Dankjewel! gelukkig was de sneeuw er heel snel af. En was de productie op 9/2 al 10,07 kWh en op 10/2 en 11/2 ging het heel goed, toen was de productie 64 kWh bij elkaar 🙂 ijzig weer met veel zon zijn ideaal.

  2. Zo te zien tevreden met Speedheat. Enig idee van het te verwachten jaarverbruik?

  3. Beste Noud,

    We wonen nog geen volledig jaar in ons huis dus ik kan nog niet precies zeggen wat het jaarverbruik van de verwarming is. Ik verwacht wel dat het mee valt. We moeten het over een heel jaar bekijken omdat het stroomverbruik in de zomer nul is en we terug leveren en de winter hoger dan in een traditioneel huis met gas. Als ik meer weet over het verbruik over een jaar zal ik het posten in op mijn weblog.

    groeten,

    Johan

Geef een reactie